Folket har hittat tillbaka

Nu känner man att sommeren börjar lida mot sitt slut. Kanske är det vädret som gör att det känns så men också att man ser mer folk som motionerar. Fler som löptränar i elljusspåret, fler som är ute och promenera och massa mer folk på gymmet och grupptränings klasserna.

Mina tips till Er som ska komma igång med träningen nu så här efter sommaren. Kanske har ni tränat eller så är ni nybörjare på det här med träning.

♦ Ställ dig frågan vad det är du vill uppnå med din träning, vilka är dina mål. Leta upp ett bra gym där du känner att du trivs. Prata med personalen för att få tips och hjälp att komma igång med det som du tror passar dig. Se träningen som lyx som du unnar dig och din kropp och inte något som du måste utsätta dig för.

♦ Gruppträning är en bra träningsform att börja med (styrketräning är det lät att tappa motivationen av, lägg på denna träningsformen när du hittat dina träningsrutiner) Testa några olika klasser, välj det som är roligt och där instruktören är bra. T ex bodypump, step, core, yoga och spinning.

♦ Överdriv inte din träning, lagom är bäst. Börja att träna på gymmet 1-2 dagar i veckan för att få rutin på själva träningen. Kanske har du lite härliga promenader där emellan. Tänk på att motivationen ska räcka hela året så gör inte av med allt de första veckorna efter du startat.

♦ Träning är roligt så ställ inte för höga krav på dig själv. Låt det ta tid, du kommer inte se så stora resultat efer en månad men du kommer känna dem. Du kommer orka mer, du kommer må bättre och du kommer känna dig pigg och fräsch. Så låt träningen få bli en del av din vardag, lika självklart som att gå till jobbet är det att gå till gymmet. När du tränat ett tag kommer det inte kännas jobbigt eller tråkigt utan härligt och rofyllt. Så kom ihåg Den bästa träningen är den som blir av i vilken form den än yttrar sig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0