semestern har satt sina spår!

Fortfarande träningsvärk efter torsdagens bodypump och gårdagens bodycombat. Normalt så får jag inte träningsvärk alls när jag kört dessa klasser eftersom jag är van vid det. Men nu har semestern verkligen satt sina spår. Det är ju inte bara jobbigt med träningsvärk utan också ganska skönt, härligt när det känns att man gjort något bra för kroppen. Under semestern har jag i alla fall kör någon träning varje vecka, mest för att underhålla kroppen. Dock har det inte blivit några grupptränings klasser utan mer löpning, simmning och styrketräning.

Jag letar efter träningssuget och hoppas det kommer snart, mina vanliga rutiner börjar nästa vecka så då hoppas jag att hela vardagen rullar på normalt igen. Jag brukar minska träningen under semestern och tycker att det är viktigt att kroppen och sinnet får vila. Inga "måsten" ska finnas under semestern.


min cykel är stulen!

Någon som har sett min älskade cykel? Den blev stulen i vällingby för ca 2 veckor sedan....
Snälla hör av er om ni sett den!


Här är jag!

Semestern lider mot sitt slut. Det har varit fyra underbara veckor som bara rusat förbi. Nu börjar verkligheten igen med ordentlig träning och rutiner. Nu ska även bloggandet blir lite mer strukturerat, men nästan hela semestern har jag varit utan min dator och internetuppkoppling. Kanske ska man kallade det för befriad från datorn , tid för att göra en massa andra saker.
Imorgon ska jag hålla bodypump klass för första gången på fyra veckor. Det kommer bli OTROLIGT SKOJ, JÄTTEJOBBIGT för mina arma muskler och det kommer ge mig SUGET tillbaka efter hårdträning.
Hoppas ni har/haft en lika härlig sommar som jag har. Trots att det är arbete på måndag igen så känns det som att sommaren fortsätter...
see ya!

Detta var något nytt...

Snygga muskulösa armar är väl något som jag alltid velat ha ända sedan jag började träna. De senaste åren har jag väl i det stora hela varit ganska nöjd med utveckligen. Jag får ofta frågan på gymmet av mina kunder (framförallt tjejer) vad de ska göra för att få lika synliga muskler på armarna som jag har. Jag har aldrig tänkt på vad det är som gjort att mina armar blivit mer muskulösa nu och hur jag tränat den senaste tiden så jag har rekommenderat varierande träning och framförallt styrketräning med friavikter. Något som jag ofta ser på gymmet är att tjejer inte kör speciellt tungt utan de flesta kör ganska lätta vikter och en massa repetioner. Så jag bruka säga åt dem att köra på maxvikt och trötta ut muskeln.

Något jag egentligen inte visste är att istället för att som många gör bara träna biceps så ska man träna triceps för att få synligare muskler på armarna. Detta är för att triceps utgör 2/3 delar av storleken på din överarm. Du har större möjlighet att bygga upp triceps och få den att växa och bli större än biceps. Men du ska ändå träna biceps för att få den rundande muskulaturen på överarmen som ger ett muskulöst intryck.

Så sätt igång och träna triceps ordentligt nu!



-Jag vet, denna bilden är kanske lite överdrven...


ny utmaning?

Eftersom jag tränar mycket bodycombat, har alltid gillat boxklasser och även instruerat i dessa klasser själv känner jag mig väldigt sugen och inspirerad till att utvecklas inom detta. Jag vill förbättra min teknik, få hård och effektiv träning och självklart en tuff utmaning. Nu har jag surfat runt och hittat Stockholm kickboxning.

Här kan man tex få privatklasser på 45 el 60 min. (Det hade varit superkul!) Kanske borde jag köra någon "prövapåklass" först men detta känns otroligt lockande. Fina och fräscha lokaler som ser nyrenoverade ut.

Någon där ute som testat detta? Det känns som om bilden av kickboxning kommer att ändras lite om man nu jämför detta med de klasser som finns på gymmen.


bilder lånad från www.kickboxning.se


långt bort från civilisationen

Det är i alla fall så det känns när mobilen inte fungerar här i stugan uppe i norr. Alldeles intill havet njuter vi av semestern tillsamman med Antons familj. Jag har spenderat exakt 0 kronor sedan i söndags och har inte besökt en enda affär. Jag har gått runt i bikini, varit osminkat och ofixad i håret varje dag. Tränat väldigt lite (förutom att vi skrapat och målat om stugan i dagarna tre) och nu blir det ännu mindre eftersom i går small det till med ett ryggont jag inte känt förut. Jag går som en anka och kan inte göra någonting. Jag behandlar med alvedon och zonsalva men ingen direkt förbättring har skett.

Ikväll ska vi lämna stugan för första gången, middag med vänner till familjen vilket ska bli trevligt. Undra hur mycket sms som kommer finnas i telefonen när jag åter igen får täckning???


semesterträning

Idag började jag morgonen med ett styrkepass i gymmet. Det blev ben, triceps, biceps och magträning. Jag känner att styrketräningen har blivit lidande sista tiden för vikterna kändes mycket tyngre än vanligt. På baksidan av vårt gym ligger Nälstabadet och här får alla medlemmar och även vi som jobbar på gymmet fri tillgång till badet. Jag hade packat med mig bikinin och avslutade träningspasset med att simma tio längder. -Riktigt skönt!

Nu väntar en dag med solande i min nya solstol här hemma och jag ska bara njuta av semestern!

Bild på Nälstabadet, utomhusbassäng

hemmaträning

Man tager vad man haver. En bodycombat DVD, en tv, en DVD-spelare och sig själv. Sedan är det bara att ta på sig träningskläder och köra igång för ett svettigt träningspass.


RÖTT är temat

Vi väntade tills hettan svalnat av lite innan jag och mamma matchade upp oss i våra röda träningskläder. (detta gjorde vi helt omedvetet) och begav oss ut på en 45 minuters powerwalk. Trots att solen försvunnit för dagen så var det lika varmt och klibbigt som innan. Tyst och lugnt är det ute på landet, skogen är full med högt gräs och höga blommor. En väg som inte längre är en väg är nu mera en stig eftersom det växer helt vilt med sly och gräs. Ser det inte helt harmoniskt ut?

Jag vet att jag är lite dålig på att uppdatera bloggen kontinuerligt, men det blir så här i semestertider. Träningen är inte lika strukturerad utan mer spontan. Det blir även färre träningstillfällen nu och fokuset får ligga på lite andra saker. I morgonbitti  ska jag försöka ta mig igenom ett träningspass, värmen suger lite kraft från mig men jag får försöka bita ihop. Värmen ger i alla fall mig mental energi och lycka...

 

Lördags träning i Jönköping

I går packades väskan och efter jobbet begav jag och Anton oss hem till min familj utanför Jönköping. Vi är här för att gå på en bröllopsfest ikväll och sedan kommer jag själv stanna kvar till torsdag. Träningskläderna är självklart medpackade och min lördagsmorgon har sett ut så här:




Först en löprunda på ca 4,5 km sedan lite styrkeövningar på gräsmattan. Dips varvat med pushups, sedan magövning med två tegelpannor. ( man tager vad man haver) och efter det lite stretch.
Nu väntar lite frukost och sedan ska bikinin på, här ska solas!


Nya träningskläder ?

Fick den nya Röhnischkatalogen av min vän och förra jobbarkompis Jessica som jobbar på Röhnisch. Detta är kläderna som kommer nu till hösten. -Säger bara en sak - Riktigt fin kollektion! Jag kommer nog att handla upp hela lönen på en massa träningskläder så fort de bara finns att tillgå. Jag gissar att det är början augusti som de finns i butik.



RSS 2.0