snart dags

Sitter här och väntar på att klockan ska gå för idag ska jag till Solna på bodycombat kvartalsutbildning. Första gången jag vaknade imorse då var kl. 04.30 och efter det vaknade jag varje halvtimme. Det kanske kan beror på att jag tog först en powernap i soffan igår eftermiddag och sedan somnade jag lite senare på kvällen och även denna gång i soffan.

Dubbelpassen på lördagsmorgonen tar visst all energi från mig. Men nu är det slut på det, fr om nästa vecka är det sommarschema på gymmet vilket betyder att jag kommer köra en klass på måndag och en klass på torsdag.

Men nu åter till laddnngen inför dagens pass, sista passet för veckan och efter en lördagsgodispåse igår så ska jag köra riktigt hårt!

Ni andra som kan får gå ut och njuta av det soliga fina vädret!

Lördagsgott!

img_0091 (MMS)

Älskar både synen och smaken av jordgubbar...


Trött

Just nu laddar jag med lite frukost innan min båda klasser idag. Kl 10.00 bodypump och kl 11.00 bodycombat. Jag är så trött, jag kom inte i säng förrän kl 02.30 imorse. Det var biokväll med en drink efteråt på Grodan. Trots en kväll med bara 2 glas vin så känner jag mig helt färdig. Kanske får det bli en powernap i eftermiddag istället.

Veckansträning är inte slut efter denna dag, imorgon är det bodycombat kvartal i Solna. Så nu börjar tuffa veckor med mycket koreografiövning med två nya klasser, BP och BC.

... jag är trött...

världens bästa tjejgrej

Är ni som jag helt galen i SEX AND THE CITY? Nu är jag uppdressad och redo för en kväll med ett gäng galna tjejer som precis som jag älskar Carrie, Miranda, Charlotte och sist men inte minst Samantha...  Jag ser fram emot en riktigt bra kväll i gott sällskap.


en liten men uppskattad överraskning

Hur ofta skickar man vanlig post? Typ aldrig! Så nu skickar jag ett vykort till någon som bor långt borta. Det är egentligen tänkt tills på söndag men posten levereas ju inte då. - Gissa vem som kommer få mitt vykort?
Har ni tänkt på att de gånger vi får post (som inte är räkningar) så skiner vi upp som små solar och blir jätte glada. Antagligen för att det är så ovanligt.


Dags för kvartal!

Snart sticker jag på kvartalsutbildning av det nya bodypump passet. Det ska bli så kul, känner att jag börjar bli trött på den här releasen som jag kör nu. Tre månader har gått sedan sist, ibland känns det som om tiden gått fort och ibland inte.

Dags att ladda med en massa mat så jag orkar köra hårt och ta in all information...
Kolla in les mills!





kroppen känns tightare

Lite uppföljning på kosttillskotten jag äter nu: Nu har jag ätit dessa tabletter (4st/dag) i fem dagar. Kroppen känns redan nu tightare och lite mer lyster i huden av lite solbrändhet. Byxorna känns lite lösare i midjan och över rumpa. (vilket är bra) Trots att tabletterna är superstora går de bra att svälja eftersom de är ganska mjuka. Jag fortsätter äta dessa så mer uppföljning kommer längre fram.


mina nya älsklingar

Jag är så nöjd med mina nya sandaler. Gympisarna har jag inte använt än
men jag hoppas att de blir en ny favorit.




onsdagsstatus

Lätt att vakna när ljuset tränger in genom fönster och dörrar.
Fortfarande i härlig känsla efter gårdagskvällens spinning, undrar vad
det blir för träning ikväll?

Jag klär mig i sommarkläder och struntar i att den värmen som var här
förra veckan är som bort blåst. Glada klara färger gör mig pigg och glad.

Jag är spänd och längtar till morgonens bodypumpkvartals utbildning. Jag hoppas
på bra övningar och bra musik.

Nu blir det jobb inne i city och det känns som en liten utmaning idag. Skönt att inte ha någon
tid att passa i fall jag måste jobba över.

Så min onsdagsstatus kan sammanfattas med att jag är lugn, tillfreds och
går runt med en härlig känsla i kroppen!



från långsam till snabb

Det började med min rosa cykel med blommor på. Den går långsamt eftersom den inte har några växlar. Den är min glidarhoj fram och tillbaka till gymmet. Efter det bytte jag till en snabb cykel. Ett grymt härligt spinningpass a`la intervall. Jag körde på som f*n så j*vla skönt! Jag fick ett bra kvitto att kroppen känns fräsch och att konditionen är bra trots allt. Det var ett spinningpass med activio (pulsklocka) och det kändes som att jag kontrollerade min puls riktigt bra. Både när jag ville sänka den och höja den.

Så nu är kvällens träning gjord och nu är jag spinningfrälst igen!


Och resan går mot Täby...

img_0081 (MMS)

Och resan går mot Täby. Idag var det tungt att kliva upp. Jag är helt slut från den sena träningen igår. Man kan egentligen säga att min kropp fortfarande sover trots frukost med ett ägg, en kopp te och en macka med kalkon. Just nu sitter jag på roslagsbanan på väg för att jobba i Täby under dagen men allt jag tänker på är sova sova sova...


våga laga fisk

Jag tycker mycket om fisk men trots det så lagar jag det aldrig. (väldigt sällan) Jag saknar inspiration och lagar i så fall samma sak varje gång. Men idag hade jag frysta portionsbitar av torsk, så det var bara att ta fram kreativiteten och fixa ihop något.
Här är min fiskgryta:
Koka upp den frysta fisken i saltat vatten. Låt koka ca 10 min. Ta upp fisken och spara lite av vattnet.
Hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull. Häll på fiskvattnet och lättgrädde. Salta, peppra. Krydda även med färsk el fryst dill, pressa i citron och slutligen lite sambal olek. Lägg tillbaka fisken i kastrullen koka ihop och servera med kokt potatis och i mitt fall stekt sparris.
Man känner sig så nyttig när man äter fisk...
Nu blir det träning, min bodycombat klass börjar kl 20.00

fullspäckad vecka

Helgen bara rusade förbi, känns som om den aldrig hann börja. I går fick jag hela smutstvätten att bli ren igen, så skönt att alla sockor och annat är insorterat i garderoben.

Denna veckan blir helt fullspäckad med framförallt mycket träning.

måndag - bodycombat (lite styrketräning innan klassen)
tisdag - konditionsträning
onsdag - styrketräning
torsdag - bodypump kvartal ( kul med nytt pass)
lördag - bodypump + bodycombat
söndag- bodycombat kvartal

Fredagskvällen då är det bio, SEX AND THE CITY filmen så klart. Vi är ett gäng tjejer som tar fram den lilla svarta och beger oss till Grand för att bara drömma oss bort...



Åh vad gott det är!

Grillkväll ute i den varma och soliga lördagskvällen. Det blev majskolvar, haloumiost, god matig sallad, kött, korv, tsatsiki,bröd och vattenmelon. Det är så gott med grillat fast den kansske man inte tycker i slutet av augusti men just nu i alla fall så är det det. Det blev en lugn hemmakväll och jag var så trött av morgonens träning att jag hade svårt att hålla ögonen öppna där på småtimmarna.

Som alltid vaknar jag tidigt, visst jag är lite trött nu också men jag har ingen ro att lägga mig att sova. Snart är det dags att ta hand om all tvätt och småfixa lite här hemma. Det blir min söndag.  



Bikinipremiär!

Återhämtning efter dagens hårda träning. Jag, parken, maskrosor, en bok lånad av Frida, solglasögon och en stor flaska vatten. (och en fyllegubbe som försökte ragga upp mig 4 gånger) Härlig underbara sommarväder! Ikväll kommer Fanny på besök, det blir grillkväll ute i parken, något glas vin och god mat.

Vad ska ni göra i sommarvärmen? 


Dagens träning avklarad.

img_0073 (MMS)

Dagens träning avklarad. Det var tungt idag, dubbelpass i form av bodypump och bodycombat. Just nu känns det riktigt bra att ha startat helgen med träning. Vi säljer detta kosttillskott på gymmet nu, så jag var tvungen att köpa en ladding. Det ökar fettförbränningen och ger en solbrun hy. Det ska bli intressant att se om det fungerar, kollegorna på gymmet har snabbt fått resultat. Fortsättning följer!


stoppad av huvudvärk

Med huvudet pulserande igår efter jobbet så fick jag snällt bara lägga mig på soffan och vila. Min status på kroppen är inte så bra som den brukar. Den känns tung och ansträngd. Halsont på morgonen och svullen under dagen. Morgondagens träning kommer jag få slita med. Då blir det först bodypump kl.10 sen bodycombat kl.11.
Jag hoppas att nästa vecka ska jag vara tillbaka för fullt. Styrketräningen har blivit mest lidande och vem vet kanske är det bristen på träning de senaste veckorna som gjort mig lite små krasslig. - Varför vill det inte gå över!

Dock känner jag mig pigg och glad av de fina vädret, men jag längtar efter en väl behövlig semester. Några veckor kvar, hoppas de rusar förbi...

bortglömd lyx!

Hittade just mina SPA-presentkort som jag helt hade glömt bort att jag hade. Kanske dags att boka något av dem ganska snart så man är fin och fräsch in för sommaren. Jag har t ex en helkropps aromainpackning med  bodyscrub. Den skulle nog vara bra innan solbrännan fäster...
 Sedan kanske man även borde gå och få sig en pedikyrbehandling, det hade också varit skönt nu när fötterna ska bo i ett par sandaler.


nya träningsmetoder

Sen träning fick det bli i kväll men träningen körde vi ute i det fria. Anton (prinsen) tog med mig ut på ett intervallpass i en FRUKTANSVÄRT jobbig, lång och brant backe. Benen skakade, det blev nästan svart för ögonen och det kändes som om jag skulle svimma. Jag ville springa fortare men benen ville inte alls. Jag gissar vätskebrist, jag har inte haft tid att dricka vatten idag trots hårt jobb i värmen. Men nu känns det skönt att ha tränat. Imorgon får det bli första styrkepasset på ett tag, det ska bli intressant att se hur mycket styrka jag tappat...

finmiddag en tisdag

img_0070 (MMS)

Ikväll ska jag i väg och fira min vän/arbetskompis Fanny som fyller år idag. Så från en svettig dag på jobbet till ett par höga klackar och lite ny make up så är man redo för ett restaurang besök. Stort grattis till dig Fanny! (ses snart)


Nu dags för kvällens träning

img_0069 (MMS)

Nu dags för kvällens träning


äntligen träning

Shit vad det kliar i benen. Träning, träning träning! Nu vet jag knapp när jag tränade senast, det har varit jobb som stört min vanliga träning. Ikväll blir det i alla fall bodycombat och om jag hinner hem snabbt från Eskilstuna idag så blir det några styrkeövningar inne i gymmet också. Jag kommer nog bli riktigt trött idag i alla fall.
LOVELY!!!!!

Så träning denna veckan blir:
måndag - bodycombat
onsdag - styrketräning
torsdag - kondition/styrka
lördag - bodypump



underbara sommar

Ut i solen och ut i värmen. Det blev picknick med tapas bricka i hummlegården. Det var omöjligt att hitta ett cafe eller en uteservering i hela Stockholm igår. Fullt överallt! Vi strosade runt city och gav till slut upp efter att ha gått runt hela stan. Vi hade en grillafton hemma i går kväll. Nyinköpt grill, gott kött, tsatsiki, god sallad och ett glas rosè. Det var faktiskt grillpremiär för vår del och oj så gott det var.

Lite bus måsten man också ha. Vincent och jag busade i soffan. Allt man säger och gör tycker han är jätteroligt. Skrattar precis hela tiden, han har inte varit ledsen en enda gång. Till och med efter att han sovit så slår han upp sina blå ögon och börjar busa och skratta igen. Världens snällaste...

Helgen lider mot sitt slut, familjen åker hem till jönköping igen.  Mysig helg som varit jättelyckad.
puss på er!


familjehelgen fortsätter

Ännu en dag med familjemys. Vincent är så glad och han skrattar och underhåller oss hela tiden med sina skrattanfall. Vi åt lunch på Eken innan vi begav oss till Djurgården. Vi var på Aquaria vattenmuseum (vincent sov så han hängde inte med.) Sedan körde vi femkamp på Grönan ( JAG VANN! )
Här är lite bilder:



Nu ska in till city i det underbara väder som är här uppe i Stockholm. Solen skiner och värmen är äntligen här. Så familjehelgen fortsätter...

Vincent & jag!

img_0031 (MMS)

Nu ska vi göra stan. Äta en god lunch och sedan gå på Aqua museum på Djurgården. och resten av familjen får givetvis också hänga med...


Morgonpromenad med mor & far

img_0039 (MMS)

Morgonpromenad med mor & far


intensiva veckan

Hemma igen efter två jobbiga dagar med jobb i Malmö. Resdagarna är på väg att sluta nu. Antagligen håller jag på att bli ordentligt förskyld, känner halsont och troligtvis beror det på stress. Såååå typiskt nu när jag tänkte träna på ordentligt igen.

Idag kommer min älskade familj och det ska bli så roligt. Jag fick ett mms från syster idag, antagligen för att jag ska känna igen honom. Jag har inte sett han på 2, 5 månad.


å så gosiga små kinder, dom kommer jag nypa i :)

Är i Malmö! Utsikt från hotellrummet. Tyvä...

img_0022 (MMS)

Är i Malmö! Utsikt från hotellrummet. Tyvärr verkar jag inte kunna blogga som jag vill med min nya telefon. Suck*


nu är den här

En vecka jag längat efter...
Arbetsvecka på endast tre dagar. Trots det fullt upp, resa till malmö i två dagar med jobbet så veckan kommer springa förbi. Träningen kommer tyvärr bli lite lidade men trots det så blir det bodycombat ikväll. Men nu till varför jag längat. Min familj kommer på torsdag och stannar ända till söndag. Det blir mamma, pappa, syster, systers sambo och så Vincent så klart. Han har hunnit bli nästan 6 månader nu. Å vad jag ska pussa på honom, kanske kommer jag att behålla honom här uppe i stockholm...

vincent♥


söndagen i all sin enkelhet

Visst är det skönt när det inte finns en massa måsten. Idag har vi bara varit inne i stan och strosat runt. Vi  passade på att äta en söndagslunch mellan butiksbesöken. Dock höll jag i plånboken så för min del blev det inget shoppat till garderoben. (kanske beror på att man har en långsam sambo vid sin sida som inte vet hur det går till när man ska shoppa kläder. Bromskloss även kallat!) Nu är det tre veckors smutstvätt som ska tas om hand om så södagseftermiddagen är ju rädda från ett stilla sittande i soffan i alla fall.




7år igen

Ni vet så där morgonpigg man är när man är liten. Man vaknar först i huset och medans alla andra ligger och sover så passar man på att göra saker som antagligen gjort att man vaknat pigg och inte kan sova mer. Då var det nog  barnprogrammen på tv som gjorde att man ville upp, sedan hade jag en förkärlek till att fixa frukost till hela familjen. Jag kokade kaffe, gjorde äggröra som farmor lärt mig, skivade upp grönsaker och ställde i ordning det stora frukostbordet som om vi var på hotell. Kanske berodde det för att köket var min mammas och där fick man helst inte vara och stökiga till. Stökiga kök vad det värsta hon visste/vet *ler*

Det som gjorde att jag vaknade idag var kanske min underbara träningsvärk i precis hela kroppen. Eller var det min morgonhunger efter en stor frukost och en stor kopp kaffe. Nja det var nog en kombination men den stora andledningen var nog min nya kompis... min precis egna iPhone. å så glad jag är för denna nya viktiga tekninkpryl i mitt liv.


dubbel trubbel

Känner mig lite nervös idag. Det känns även som att det var riktigt länge sedan jag höll klass, förra tisdagen var det nog. Men idag är det dags igen. Inte bara en klass utan två, först bodypump och sedan bodycombat. Hoppas det går bra och att jag inte dör av trötthet nu när min träning blivit lidande i ca två veckor. Vilken tur att jag chockar loss kroppen med dubbel pass.


Dagens träningsmyt!

När man som jag jobbar som gruppträningsinstruktör så får man självklart mycket frågor om träning. Det är ett bra samtalsämne som de flesta tycker är kul att prata och diskutera om. Alla har någon form av relation till träning, antingen tränar man eller så tränar man inte... De flesta vill ha tips och råd. Kanske vill de hitta sin motivation, och kanske ger jag just det när de ser hur jag lyser upp så fort någon frågar mig om träning. Jag kan prata i evigheter om detta fantastiska samtalsämne


Här kommer en myt om träning:

Det bästa tecknet på att din träning har varit bra och effektiv är hur trött och hur ont i kroppen du har dagen efter i form av träningsvärk !
Visst kan det betyda att du har haft ett bra och effektivt träningspass men skulle du inte ha träningsvärk så betyder det inte att träningen varit värdelös. Det du ska tänka tillbaka på är vilken intensitet hade du på ditt pass. Kändes kroppen stark och pigg? Kanske kunde du lägga på mer vikter än vad du brukar. Kanske innehöll passet fler repetioner än vanligt?  Så tro inte att din träning inte skulle vara värd något om du nu inte får den där ömmande kroppen en el kanske två dagar efter träningen.


hemma igen

Ikväll kom jag hem till Stockholm igen. Har varit i norrland och kolla läget lite. Först jobb i Skellefteå igår och idag har jag varit i Luleå. Soligt och fint väder men det är något kallare där än här. Snö ligger fortfarande kvar på vissa ställen men ljuset är helt underbart.

Imorgon väntar en tuff arbetsdag igen och kvällen SKA jag ägna mig åt träning, vad för något vet jag inte. Nu blir det sängen och en god natt sömn. Jag är helt slut!

Natti Natt

träningsglädje

En underbar löptur i kvällssolen, en runda med gnistrande vattnen i ögonvrån.
En underbar löptur inne i den lummiga skogen där vitsippor och blåklockor följer med mig längs vägen. Sin kärlek brevid sig som sällskap och stöd. Jag flyger så lätt fram i den friska luften som håller mig så där lagom varm. Belöningen kommer i form av en varm dusch, energi i form av mat och lugn när jag sedan hoppar i mina mysbyxor och låter kroppen återhämta sig i min mjuka stora soffa. Detta är min TRÄNINGSGLÄDJE!


träningsångest

Det var länge sedan jag slarvat så här med träningen. Jag skyller allt på jobbet nu och till viss del stämmer det. Senaste träningspasset var i tisdags förra veckan. Sedan har jag varit ute och rest, jag har haft besök i helgen ( vilket givetvis kändes viktigare än träning) och denna veckan blir inte bättre det. I dag blir det Gävle, på tisdag Skellefteå, onsdag blir det Luleå och på fredag blir det Eskilstuna. Så min träning kommer att bli lidande även nästa vecka. Förhoppningsvis blir det löpträning sent i kväll om kroppen orkar, sedan träning på torsdag kväll. Lördag blir det bodypump som vanligt och söndagen ska jag försöka lägga in både styrketräning och konditionsträning.
Självklart mår jag betydligt bättre när jag tränar och det är därför som jag tränar. Ångest för att inte träna är väl egentligt för att man känner sig lite onyttig och framför allt abstinens över att sitta still. Jag har nog lite myror i baken och brukar har för mycket energi för att inte göra någonting...

fullspäckad helg

Nu är en underbar helg till ända. Min underbara vän Emma har varit och hälsat på och aktiviteter har präglat vår helg i stort sett hela tiden. Fredagen bjöd på en otroligt härlig middag i kreolsk tappning på Marie Laveau följt av en drinkkväll ute i Stockholms nattliv. Lördagen var det en tur till nordiska museet för att kolla "Modemakt - 300 år av kläder" följt av shoppingdag på stan. Sedan blev det taco och filmkväll hemma i lugnet. Det underbara vädret som söndagen har gett oss gjorde att vi vaknade vid åtta snåret, steg upp handlade färskt bröd till frukost för att sedan bege oss in till stan och norr mälarstrand. Kaffe i solen samtidigt som vi lyssnade på det härliga "klunkandet" från vattnet. Sedan promenad till gamla stan och Vapiano för en god lunch och som avslutning fick det bli en god glass i kungsträdgården... ( som alla andra stockholmare idag...)

Här är några bilder

RSS 2.0