nyårsafton nummer 2

NYÅRSAFTON igen. Underbara morgon, kallt, vitt och ljust. Det är min första nyårsafton i Stockholm och min andra tillsammans med min KÄRLEK Anton. Vi ska faktiskt fira den helt själva i år. De flesta vännerna är kvar uppe i Luleå och vi är här. Ska faktiskt bli väldigt skönt att vara hemma och slippa åka runt, självklart är det alltid skoj med festligheter med goda vänner.

Nu har vi planerat vår trerätters meny som vi ska laga ikväll. Till FÖRÄTT så blir det ungsgratinerad HUMMER med SVARTA OLIVER, CREME FRAICHE och VÄSTERBOTTENOST. Till HUVUDRÄTT blir det ÄLGFILÈ med KARLJOHAN SVAMP, ROSMARIN tillsammans med POTATISGRATÄNG. Sist men inte minst DESSERT. Här blir det JORDGUBBSPANNACOTTA med CHOKLAD och PASSIONSFRUKT.

DRYCKEN som serveras till blir VIN. Vitt och rött och sedan en avslutande CHAMPANGE.

Nu ska jag överraska med äggröra till frukost för att sedan ta oss in till city för en långpromenad runt stan. Temat för denna nyårsafton verkar bli : MYSIG, LUGN och UMGÅS

GOTT NYTT ÅR!




KLANT SARA!

Vilket uppvaknande! Inte nog med att det är APAkallt ute vilket gör att man vaknar till liv när man lämnar lägenheten. Jag sätter mig på tunnelbanan påväg till att jobba ute i skärholmen idag. Tänkte lyssna igenom bodypumpen eftersom jag har en timmes resväg. Upptäcker i min förskräckelse att min nya älskade mp3 spelare är borta. Jag hade den igår på bussen hem. Jag vet att jag hade den när jag lämnade bussen för jag höll på att greja ner den i innerfickan på jackan. Jag såg ju framför mig hur jag måste ha stoppat den jämte fickan så den hamnade på marken utan jag hade hört. Jag kände att jag nästan var på väg att börja gråta så arg blev jag på mig själv. Kunde i alla fall inte sluta tänka på det och var bara tvungen att ringa och väcka anton och skicka ut han i kylan... Han stiger upp snäll som han är och säger: du menar den här mp3 spelan som ligger här på bänken... Ville bara hoppa upp och jubla så hela tunnelbanevagnen hörde mig. KLANT SARA!

barnsligt roligt...

Istället för träning så blev det lite lek och bus. Har ni spelat eye toy? Barnsligt roligt! Man har en liten videokamera på tv: n vilket gör att man ser sig själv i bild. Sedan ska man med olika rörelse lyckas samla poäng i olika grenar. Tex baseboll, boxning, fotboll, hacka grönsaker you name it... Svettigt och jätte roligt. Jag har lånat det från min syster som har haft det i massa år så det är ju ingen ny sak på marknaden. Anton ville spela guitarr hero, vilket jag SUGER på. Helt värdelös. Har ingen kontroll över mina fingrar och inte när jag ska kombinera ihop vänster hand tillsammans med höger hand. ( Inte konstigt att jag inte är aerobicinstruktör ) 

Skönt att Anton är hemma igen, efter 1,5 vecka ifrån varann så är det härligt att bara få vara hemma tillsammans. att han dock fortfarande ligger i morgonrock och tjocksockor när man kommer hem från jobbet är en ANNAN FEMMA.


vill du bli gruppträningsinstruktör???

Är du sugen på att bli gruppträningsinstruktör? Undrar du hur man gör för att kunna jobba som det? Det finns en massa olika sätt man kan göra det på. Vissa gym har tex egna utbildningar man får gå. Men det är ju alltid lite lättare att få in en fot på en träningsanläggning om man har en utbildning i botten. Det handlar ju även mycket om personlighet.

Jag själv har gått utbildning för lesmills - bodypump och bodycombat. Utbildningarna är inte så dyra, men det kostar ju sedan att gå kvartalsutbildningar för de nya releaserna men det brukar anläggningarna stå för. När man kör lesmills-klasser så följer man deras koncept. Man får inte ändra något i koreografin tex. Utbildningen brukar vara fre-sön.

Andra bra utbildningar har även aerobicweekends - inte heller speciellt dyra. Man får med sig bra utbildningsmaterial efter avslutad utbildning. Här har jag gått två kurser: core-training och coretraining med boll. En dag på vardera kurs.

The academy har många kurser att välja mellan. Lite varierande priser men jätte inspirerande utbildare. Jag gick min utbildning i Halmstad och det var 2 dagar, lördag söndag. Även här var det en core utbildning. Här fick jag också med mig bra utbildningsmaterial. Har varit väldigt sugen på att gå en massa av deras utbildningar.


Sedan har jag Schwinns cykelutbildning. Jag tror också att den var 2 dagar, lördag och söndag. Väldigt bra utbildning. Vi var 10 stycken på mitt gym som skulle gå den och då kom utbildaren till vårt gym så vi slapp åka till annan ort för utbildningen. Inte speciellt dyr den heller och bra utbildningsmaterial här också. 

För min del är det det bästa jag gjort att bli gruppträningsinstruktör. Det är så roligt och visst kan det kräva en hel del jobb men det är verkligen värt det. Det har förändrat min personlighet, jag var väldigt blyg innan och ville absolut inte stå och prata inför grupp. Så jag har verkligen växt som människa efter detta steget. Jag har instruerat sedan 2004 tror jag. Ett bra tips tycker jag är att börja instruera som cykelinstruktör om det nu är något du gillar. Det upplevde jag var mycket enklare eftersom man inte känner sig så utelämnad där. Man har ju cykeln som sin trygghet hela tiden. 

Hoppas jag har gett lite svar på ev. frågor. Hör av dig/er om det är något som ni vill fråga mer om. Kanske jag har fått någon av er att bli sugna på att  börja utbilda sig och sedan instruera. 


lycka till!










 





kvällensträningspass

Det är visst totalrenovering i gymmet. Spinningpasset var fullbokat så jag fick med hjälp av ett LÖPBAND, STEPBRÄDA, PILATESBOLL, HANTLARr och en MATTA försöka komma på någon rolig och svettig träning.

DET BLEV : 20 min snabbgång, det mesta i lite uppförsbacke och ett tempo runt 7,8km/h. Sedan tänkte jag att jag skulle köra lite cirkelträning/coretraining. Jag är ju utbildad coreinstruktör både med boll och utan så jag hade några övningar på lager. Jag blandade allt från jobbiga mag och ryggövningar med sidoförflyttade armhävningar, tricepsdips på boll, bakåtstegande utfall från stepbrädan. Allt i ett snabbt tempo så svetten bara rann. Jag hade mycket blickar på mig från andra där inne i gymmet. De undrade nog vad jag sysslade med. Men det struntar jag i, jag svettades mer än de gjorde :)

Nu har jag inga coreklasser längre eftersom jag bytt till gym worldclass. Innan var jag delägare i ett mindre gym utanför jönköping och då instruerade jag i coretraining med och utan boll, box, spinning och bodypump. Kom på att jag saknar coretrainingen i dag när jag gjorde alla övningarna. Det gjorde verkligen underverk med stabilitetsträning... Allt går verkligen i vågor, ibland är det X som känns kul att träna för att 3 mpnader senare så är  det Y som känns kul. BRA MED VARIATION! KUL MED VARIATION!


bilden lånad från stadium.se

nu drar jag till gymmet

Hoppas det finns platser kavar på spinningklassen ikväll. Det är ett activiopass vilket innebär att man kör med pulbang och kan följa sin puls på storbild. Brukar bli väldigt bra träning när man vet vilken nivå man ska ligga på.


Det fick bli mina helt galna rosa byxor idag... Jag struntar i att svetten syns igenom :)

bli stor och stark men ät inte allt...

Nu var det dags för mig att testa PROTEINPULVER. Har tränat i massor av år men har dock aldrig testat detta innan. Ska bli kul att se om jag märker någon förändring. Tjejen som hjälpte mig i butiken var trevlig och kunnig. Sedan kom det här till att välja SMAK, inte ens detta ska vara enkelt. Det fick bli CHOKLAD, vad tror ni om det??? 

Så se upp nu, här kommer jag och mina blivande muskler :)

Snart så ska jag ta tag i vägning och mätning av mig själv så ska ni också får följa min utveckling. Beach 2010, nu kommer jag.


jag - en blivande prinsessa!

Hur ofta unnar man sig att gå på spa-behandling? - Exakt, ALDRIG var ordet... Nu så har jag tre stycken tillfällen på spa framför mig. Jag fick två behandlingar nu när jag fyllde år för en månad sedan. Det var en ansiktsbehandling och en där jag kunde välja lite olika behandlingar. Nu i julklapp fick jag av min kärlek Anton en Aromainpackning som innebär :

Inleds med en Chamomile Body Scrub. Sedan följer en mjuk-görande inpackning i mineralrik kräm som blandas med olja. Med terapeuten väljer du mellan olika aromaoljor som alla innehåller naturliga växtextrakt. Behandlingen inkluderar även en ansikts-rengöring, en ansiktsmask och en avstressande ansiktsmassage.

Låter det inte helt fantastiskt så säg... 

Jag har inte bokat något än men det känns som i den tråkiga månaden mars så behöver man verkligen en riktig ompyssling. Så att man får känna sig vacker och få ladda upp en massa energi.
  



Visst blir man bara lugn och harmonisk av att bara titta på bilderna

vinterenergi

Rosiga, kalla kinder får man efter en härlig långpromenad ut med vattnet. Var ute och halkade omkring i 1h 20 min. Åh så härligt det är när det biter i kinderna. Det var precis lagom kallt och det var inte alls mycket folk ute. Jag såg till en och en annan skidåkare som inte alls verkade speciellt vana att stå på ett par skidor. Barn som åkte sopsäck i backarna och deras föräldrar stod med familjens hund och kollade på. Så nu väntar en varm dusch och lugnet här hemma. Eller ska man ut på rean och kolla??? -Vi får se...


träningsplanering

I dag SÖNDAG blir det en LÅNGPROMENAD och sedan ska jag öva BODYPUMP RELEASE 72
MÅNDAG så får det bli SPINNING + STYRKETRÄNING. TISDAG så har Anton kommit hem igen, kanske kan det bli BODYPUMP för oss två. ONSDAG ska jag försöka hinna med lite BODYCOMBAT annars blir det STYRKETRÄNING. Nyårsafton TORSDAG då får det bli en härlig POWERWALK innan frukost. NYÅRSDAGEN mera PROMENADER nu när gymmet är stängt. LÖRDAG hoppas jag på lite STYRKETRÄNING på eftermiddagen. Sedan är det SÖNDAG igen och lättare KONDITIONSTRÄNING + STYRKA



här skulle jag också vilja vara och träna... eller det kanske mest hade blivit sol och bad.


skynda att fynda...

Rea på sportbehåar från champion. 30% procent rabatt på alla behåar från champion på Twilfits butiker. Jag har ju alltid varit en Röhnisch/stay in place brutta men nu när man jobbar på Twilfit och tränar så mycket som jag gör så behövs det alltid lite ombyte i träningsgarderoben. Jag passade på att köpa två stycken. Det ska bli kul att testa ett nytt märke nu så får vi se vilken som vinner enligt min mening. Mitt enda krav är att det ska sitta tight, brösten ska vara helt fixerade och helst inte röra sig en millimeter


nu när kilorna ska rasa efter jul och nyår

Snart börjar bantningshysterin efter jul och nyårshelgen. Felet många gör är att börja chockträna sju pass i veckan. Personer som aldrig tränat innan börjar träna och träna och träna. Det slutar med att det pågår i en månad sen ger de upp och visar sig inte på gymmet igen förens nästa januari 2011.

Börja i måttliga mängder. 1-2 pass i veckan på gymmet plus någon promenad. Ta trappor istället för hissen. Hoppa av en hållplats tidigare och gå sista biten till jobbet. ( härligt med den friska luften som ger energi och sedan får man en kaloriförbrukning på köpet.) Ät måttligt men inte för få mål per dag, minska på socker och ändra fetter som du får i dig till lite mer nyttiga sådana.

Mina tips för att ditt "nya" liv ska fungera:

1. Planera din vecka - lika väl som du fyller din kalender med arbete, födelsedagar, tvättid mm så fyll i din träning för veckan. Då känns det inte lika jobbigt att ta sig till gymmet, för då är det redan bestämt. Efter ett tag så känns gymmet lika naturligt som att borsta tänderna.

2. Fyll upp kylen - Se till att ha bra mat hemma så att du inte kan äta slarvigt. Här är också planeringen viktig. Finns det ingen mat redo för att lagas så då blir det inte heller någon mat lagad. Gör en extra portion till matlåda dagen efter, sparar både pengar och så får du bra mat i magen.

3. Mål - Sätt upp ett mål men gör det inte omöjligt för dig. Ta små steg i taget så att hela din upplevelse känns positiv. Målet kan ju tex vara att testa minst 2 nya träningsformer som man aldrig testat innan. Eller att man ska ha en viss vikt på tricepsövningen på det där roliga bodypump passet inom 2 månader.

Kom ihåg att göra det som du tycker är roligt. Gruppträning tycker jag är ett jättebra sätt att komma igång. Man blir (förhoppningsvis) glad och inspirerad av instruktören på passet. Bli man inte det så byt och gå på en annan klass. Se inte träningen som ett nödvändigt ont utan som att det är livskvalitet.

DEN BÄSTA TRÄNINGEN ÄR DEN SOM BLIR AV!


Jag är jättenöjd över min nya kokbok som jag fick av Frida!

Bara jag

Undra vad dagen och kvällen kommer erbjuda. Just nu sitter jag på tunnelbanan in till söder. Jag ska jobba halvdag idag. Efter det har jag absolut ingenting bokat. Kanske få det bli en dag där jag bara tänker på mig. En långpromenad eller någon annan form av motion. Sambon är fortfarande hemma i norr hos familjen så man måste aktivera sig så man inte saknar honom allt för mycket. :) vad brukar ni hitta på när ni har en massa tid över att spendera på precis vad ni vill? Må så gott idag...

borta bra men hemma bäst

Nu är jag hemma igen efter några dagars julledighet. Ett el-fel på tåget gjorde att värme och lyset inte fungerade i min vagn. Det var beck-mörkt, faktiskt riktigt otäckt. Så SJ ska nu få veta vad den här kunden tycker... åker man x2000 så ska det ju vara bekvämt.

Det resulterade i att jag var så frusen när jag äntligen kom hem. Så det bästa jag kunde komma på var att fixa mig lite tea. Jag fick en jätte bra och fin teakaraff av svärmor och svärfar i julklapp. Man lägger löstea i den och fyller på med hett vatten. Gott tea och inga tråkiga teablad i koppen. Det håller sig varmt länge så man kan dricka massor av koppar. Den fina koppen har jag fått av Frida i julklapp. ( Jag fick morgonpigg, Anton fick morgontrött )



lite tips för oss tjejer som styrketränar

Jag styrketränar oftas tillsammans med min sambo. Vi pushar varandra vilket är jätte kul. Det blir lätt vi äter samma typ av mat innan och efter träning. Men vi tjejer bör få i oss mindre kolhydrater än män eftersom vi inte förbränner lika mycket när vi tränar. Dock ska vi få i oss lite mer kalorier, vi har nämligen en tendens att få i oss för lite och då är det inte lätt att få musklerna att växa. Vi ska också tänka på att äta lite mer fett, musklerna ska vara fyllda om man vill att träningen ska synas. Protein är också något vi ska ha i oss mer av än män. Både innan träning, efter träning och som mellanmål.

Lite siffror:

Kalorier: nyttiga kalorier finns i tex nötter, kärnor fet, fisk. Försök få i dig 4o kcal * kilo du väger per dag.

Protein: Magert fläsk- och nötkött, fågel, fisk, ägg, fettfattiga mejeriprodukter. Försök att få i dig 1,5g *kilo du väger per dag.

Kolhydrater: Frukt, grönsaker, råris, grovt bröd, havregryn, potatis. 50% av det dagliga energiintaget ska vara kolhydrater, främst långsamma.

Fett: Fiskolja, tistelolja, solrosolja majsolja, avokado. 30 % av det dagliga energiintaget bör komma från fett.

Om du äter kolhydrater ihop med proteiner förbättrar du upptaget.

Lycka till!


så där ja...

Umgås med familjen, spela spel äta julmat och bara mysa. Min jul ser väl ut som de flesta andras. Vi var uppe ganska sent igår. Jag och mamma passade på att gå ner till kyrkan på midnatssmässan. Dock var det nog den sämsta som jag har varit på men det är lite av en tradition trots att man inte är troende. Det är fint med alla ljus och i år när det är mycket snö ute så blev det jätte vackert.

juldagsmorgon erbjuder också träning

Vaknar upp träningsugen i mitt gamla flickrum tidigt  tidigt. Klockan 8 var jag klarvaken trots att jag inte somnade förens 01.30. Kanske är det lugnet här hemma hos föräldrana som gör att det spritter i kroppen efter träning. Lite skillnad från Stockholmstempot.

Idag fick det bli lite bodycombat träning på en ganska liten yta här hemma. Mp3 spelaren i öronen och träningskläderna på. Sen var det bara att tuta och köra...

Bra start på den största ätardagen på året :)

ett litet mms från en liten groda

Lilla Vincent önskar god jul till sin moster. Man kan ju inte bli mer en lycklig när man får ett sådant mms.
Han kommer hit snart, då ska han få en puss...

GOD JUL! 

Söta vincent önskar god jul

min nya blogg + design

Nu har jag länge länge fixat och donat med min nya blogg. Det känns som jag nu har fått det mesta klart med designen. Jag tycker ju att det är jätte kul att skapa och fixa i photoshop, jag kanske inte är bäst i stan men jag ser det som en utmaning att lära mig nya trix hela tiden.

Jag är nöjd med färgvalet det känns fräscht och enkelt. Men vi får väl se hur länge det varar tills jag vill testa något nytt.

Mitt mål med bloggen är att skriva ännu mer om min träning. Förhoppningsvis kunna motivera andra till att träna. Jag är en sådan person som ser på träning som något som är väldigt roligt. Det gör att jag mår bra och orkar mer. Jag tänker nog mer på träning som "egentid" eller terapi kanske man också skulle kunna uttrycka sig. Lika väl som att gå till frisören, gå och shoppa eller gå på massage så anser jag att träningen är något man ska unna sig. Se det inte som ett måste utan se på träning med glädje. Givetvis har alla olika mål med sin träning men jag tror ändå i grund och botten att man måste se det som att man gör sig själv en tjänst och att man tänker ta hand om sig själv mer än vad det handlar om att framstå som en elitidrottare som ska ha snyggaste kroppen i världen.

Sätt inte för stora krav på dig själv, det är bättre att träna en gång i veckan än ingen gång alls... Ta fram allt det positva och tänk inte på det negativa...

Jag älskar att jobba som gruppträningistruktör, det är något som ger mig glädje. Jag hoppas och tror att jag trots det framstår som "mänsklig". ( vilket inte alla tror att vi instruktörer är *ler) Jag älskar godis, jag äter pizza, dricker vin och får i mig massa andra onyttigheter. Visst har jag också personliga mål som jag vill uppnå men jag låter inte det styra mitt liv utan ser det som att när jag har viljan och känner mig redo det är då jag tar tag i det. 
Jag kommer skriva om mina mål här och hur det går framöver. Nu ska jul och nyår klaras av och sedan lägger jag i en högre växel igen.

Hoppas att jag kan få mycket feedback från er läsare, önskemål mm. Träningen går så mycket lättare när man från olika håll blir peppad. Till och med jag kan behöva det trots att jag är van att pusha andra...


Följ min blogg med bloglovin

Följ min blogg

RSS 2.0