laddar för träning

Idag smäller det ordentligt på gymmet. Kylan den kommer jag inte alls märka av. Först blir det min vanliga lördagsklass BODYPUMP sedan ladda om på 5 min och sätta på sig kampsports känslan till BODYCOMBAT.
Tur att combaten ligger sist eftersom det är grymt jobbigt att instruera i. Jag tänka ut en plan hur jag ska lägga upp träningen för att jag ska kunna ge båda grupperna det bästa av mig som instruktör. På pumpen kommer jag köra som vanligt på triceps, biceps, axlar och bröst. Måste nog minska något kilo på ben övningarna.

Det ska bli kul att testa på kombinationen idag och se hur kroppen kommer kännas. Hoppas på fullspäckat på passet som det vanligtvis brukar vara. -Trotsar folk den otroliga kylan för att ge sig ut på morgonträningen???

Efter träningen ska musklerna få fortsatt träning, jag ska hjälpa min kusinson Martin att flytta. Hoppas det inte är stort kassaskåp och ett tungt piano bara :)



shopping a`la träning

Igår var det shoppingkväll på stadium. Det arrangerades tillsammans med Sofis mode. Vi som stod på inbjudningslistan hade 20% rabatt på hela sortimentet. Dock var det så packat med folk så jag orkade inte kolla så mycket på kläder eller skor. Jag handlade nya handlindor till combaten och sedan vrist remmar till styrketräningen. I GOODIEBAGEN vi fick så var det vattenflaska, tidning, tränings DVDoch en handduk.

Jag hade tidigare besökt Röhnisch butiken och där hittar man som alltid massor man vill ha. Nya underbart sköna trosor och ett nytt fint tränings linne i favoritfärgen grönt. Jag tror träningen imorgon kommer bli tio gånger roligare :)




Här tillsammans med sin tränare "Mrado" - snabba cash

shoppingkväll?

Idag ska jag möta upp Frida på en liten tur i stan. Vi ska besöka Röhnischbutiken på norrlandsgatan.
Sedan Stadium på någon modevisningskväll. Så antagligen kommer jag hem med nya fräscha träningskläder.


snökaos+flyg= nix,nada,ingenting

Var på arlanda innan klockan 7 imorse och var hemma igen vid 12. Satt och väntade på precis ingenting. Efter 2,5 timmes väntan kom skyways på att vi ställer in flyget. Det kanske var lika bra det. Jag skulle just i detta nu sitta på en buss mellan Skellefteå och Luleå som skulle vara framme 20.30 ikväll. Men nu slapp jag det. Bokat om min resa till nästa vecka istället och då bokade jag inte skyways med sina mini flygplan som inte klara flyga när det blåser...

Så i kväll blev det ett härligt gympass med Anton. Bröst, axlar och mage. Nu väntas det middag : färskpasta med kräftstjärtar i het saffranssås. Sedan en tvkväll med HALV ÅTTA HOS MIG och ROBINSSON.


en resa väntar

I morgonbitti ska jag tidigt tidigt ta mig till arlanda med destination Skellefteå och efter det slutdestination Luleå.
Det blir ju ingen nöjesresa med sol, bad och paraplydrinkar utan en jobbresa. Jag har onda aningar om hur det kommer sluta. Tydligen är en snöstorm på väg så med min vanliga tur så slutar det väl med massa förseningar. Planet går hem torsdagkväll från Luleå, två intensiva dagar väntar men det ska bli kul att träffa tjejerna i butikerna där uppe. Varför är det dock så att när man måste upp tidigt så är man aldrig tillräckligt trött för att gå och lägga sig? Jag ser mig själv i morgon bitti med rödsrängda ögon som ska matcha min "dagensoutfit", kanske spiller jag kaffe på mig själv eftersom jag kommer vara så trött. Eller så lyckas jag ta med antons träningsväska till Skellefteå istället för min väska med kläder och tandborste... *Good feeling! - Tänk nu positivt Sara! 

Ingen träning nu dessa dagar, men jag ska nog överleva. Istället ska jag slappa på hotellrummet kolla robinssonfinalen och sedan äta en mumsig hotellfrukost dagen efter.


bild lånad från hantverkarlyan

tips för torr hy

Har du som jag vintertrött och torr hy? Hur mycket man en smörjer in sig med alla olika hudkrämer så är man ändå lika torr. Gillar du kokos? Jag fick i alla fall ett tips idag, kokosnötolja. Jag fick testa lite på mina händer och det var helt LOVELY så mjukt och skönt det blev. Sen så doftar det ju underbart gott. Jag sprang till hälsokostbutiken på en gång och köpte mig en burk.

Det finns en massa användningsområden för kokosnötoljan: hår, hud, naglar och matlagning mm
kolla in denna länken om du vill veta mer : http://www.mamut.net/somanordic/subdet40.htm 

Så nu ska det smöjas och smörjas. Om den är för fast så kan man värma upp den lite så blir lättare att applicera. 



dagsform

Fortfarande fullt ös på gymmet, fullbokade klasser hela tiden. Jag har alltid någon som är helt ny och inte har prövat klassen tidigare. Så var det igår på min combatklass, en massa nya träningssugna människor.

Det var verkligen hårdträning igår. Känner mig helt slut i kroppen. Jag behöver nog bara vakna till lite och få röra på mig så ska jag vara back in buisness. Förkylningen är borta och energin finns där inne i kroppen, dock inte kl 06.30 på dagen. Men glad det är ju det viktigaste att vara och det är jag!

Nu är frukost som står på schemat. ÄGG, YOGHURT och GRÖNT TEA .

Ny vecka, nya tag

Gårdagens träning gick bra. Jag var helt slut och somnade 1 timme i soffan efter maten. Nu har jag filmat min combat och ska idag springa och posta den. Hoppas att jag blir godkänd!

Denna veckan förstör jobbet lite av min träning efter som jag är på resande fot mellan onsdag och torsdag.
Så så här får mitt träningsupplägg bli.

måndag- COMBAT
tisdag - SPINNING el. YOGA (i mån av plats på klasserna)

lördag - BODYPUMP + BODYCOMBAT
söndag - SPINNING

Kör jag mina fem klasser så får jag vara nöjd!

Gör livet lite lättare...

Det här får bli mitt "piggtips" för dagen. Gör som jag klä dig i en vårfärg. En kompis sa till mig igår att det blir 5 min ljusare för varje dag. -Så håll ut, snart är våren här! 


Nyinköpt bomullstunika från Gina tricot i svagt mintgrön.

härliga lördag

UPPE TIDIGT MED TUPPEN! Som vanligt är det lördagsträning, bodypump klockan 10.00. Klockan ringde vid 8 och trots tröttheten så vet jag ju alltid hur mycket energi jag får av att kliva in i träningsalen. Nästan fullklass idag och en del beröm av deltagarna efter passet. Kul!

Idag bestod frukosten av 2 löskokta ägg en skål med lättyoghurt med skivad banan, krossat linfrö och torkade tranbär. kaffet är också en viktig detalj...

TRANBÄR= mycket gott och nyttigt med en massa c-vitaminer. Det var faktiskt första gången jag testade tranbär och det har nog blivit en favorit...


jag läste en artikel...

Jag har känt mig väldigt stel och orörlig i kroppen en längre tid. Har tänkt att komma i väg på yogaklasser men all annan träning har tagit för mycket tid det senaste. Kanske borde jag gå och få en helkropps massage (har faktiskt aldrig unnat mig det, - det är skandal!)

Jag satt på bussen igår på väg hem och tänkte att vad skönt det hade varit med simning. Det var länge sedan jag besökte ett badhus och simmade längder, visst är det egentligen riktigt skön? Vi ska ju ha ett badhus här i närheten där vi bor. Ska nog kolla upp det inom kort.

Åter till artikeln jag läste på Iforms hemsida. - VATTENYOGA! Lät inte det som en helt perfekt träningsform?
Rörelserna blir mjukare och det blir tuffare träning eftersom man har vattenmotståndet hela tiden. Jag kanske är helt sen med denna nyhet men jag har faktiskt inte hört talas om det tidigare. hmm undrar om det finns i Stockholm... Tydligen på frammarch i USA och England.

Någon av er som testat? Eller känner någon som har prövat vattenyoga?


bild lånad från iform.se

*puh*

Äntligen hemma, fötterna i högläge efter en dag med en massa spring. I dag har jag haft fullt ös på jobbet, satt ner 20 min på min lunch så det är inte konstigt att fötterna värker. Jag har hunnit flytta om väldigt många avdelningar i butiken i Jakobsberg i dag. Hängt upp nya fina skyltar så nu börjar det kännas som att våren är här.

Dock väldigt dumt att sätta sig i soffan efter att först jobbat en heldag, varit och handlat mat. Vilket betyder tunga matkassar och att man halkar fram i snön hela vägen hem från butiken. Jag skulle fixa tvätten, öva lite på mina klasser till helgen men nu är jag så trött så trött. Kanske hjälper en kopp kaffe och så får jag väl vika tvätten här i soffan istället.

Känner mig lite lat idag när jag har vilodag från träningen men man bör ju vila ibland också...


tors 21 jan

Nu är jag tillbaka. Har bojkottat datorn i 2 dagar nu. I tisdags var det MEGA TRÄNING med Äggi och Anton. Det blev minst ett 70 min pass på gymmet. Axlar, rygg och mage fick sig en riktig genomkörare. Vi körde cirkelträning med högt tempo mellan övningar, så många rep vi kunde och på det 4 varv per övning. Magen fick känna att den levde i alla fall. Riktigt svettigt och kul.

Igår så blev det LÖPTRÄNING med Anton. Riktigt jobbigt att springa omkring ute, vissa ställen riktigt halt, andra ställen massa snö. Tungt, tungt tungt.

Ikväll blir det att vila från träningen. Jag ska handla mat, vika tvätt och plocka undan här hemma. Det närmsta jag kommer träning idag blir att öva combat här hemma inför min filmning på söndag. KOM DIT OM DU VILL... Worldclass Vällingby kl 13.30 kör vi...

Veckans träning:

måndag- bodycombat
tisdag- cirlkelpass med Anton och Äggi
onsdag - löpträning
torsdag - vila
fredag - vila
lördag - bodypump
söndag - bodycombat
 
Nu frukost innan jobbet...

kvällen träningspass

Nu håller jag på och väljer min träningsoutfit inför kvällens träningspass. Allt är i smutstvätten så det finns inget roligt alls att ta på sig. *typiskt*

Denna veckan är det get inspired på gymmet, det betyder att det är gratis träning för alla. Så passa på att komma till worldclass i Vällingby denna vecka så kan du testa på en massa roliga klasser. Vi har 64 klasser i veckan. - Inte så dåligt det inte :)

Ikväll ska jag och Stefan köra teamklass på bodycombat, hoppas på en full klass med massor av ös.

Jag ska försöka hålla träningsveckan på LAGOM, alltså inte träning varje dag. Nu ska jag satsa på att bli av med den dumma förkylning som inte riktigt har velat ge med sig än.

lättlagat ska det va!

Idag var det min tur att stå för middagen. Kassler med paprika och champinjoner serverat med ris och sallad.
Tänk om alla maträtter är så här enkla att tillaga, det hade varit super nice!

Så här gör du: Sätt igång ugnen på 225 grader. Skiva upp kassler och lägg i en ugnsäkerform. Hacka lök, röd och grön paprika. Fördela över köttet och tillsätt sedan en burk champinjoner. Häll på chilisås (önskad mängd) och kanske lite sambal olek om du vill ha lite hetta. På med matlagningsgrädde( välj vilket fettprocent du vill) och skjuts in i ugnen. När det börjar bli varmt och bubbla lite så rör du bara om så att såsen blandas. Koka ris till och smaka av med lite salt och peppar. KLART!


the city that never sleeps

Började morgonen med träning igår. Skönt, jobbigt och roligt. Eftermiddagen bjöd på bio tillsammans med Anton. Snabba cash blev det. Spännande, bra och välgjord film. Kvällen fortsatte in mot Vasastan för lite goda tapas tillsammans underbara vänner. Natten blev sen och det blev nog bara ett par timmars sömn så nu får man stå sitt kast och vara som ett litet lik hela dagen.

Jag ska dock försöka ta mig till gymmet för att gå igenom teamklassen med stefan i morgon. Få se ifall det kan bli lite konditionsträning. Jag har fruktansvärd träningsvärk från träningen igår, man ska inte vara borta från bodypump för många dagar för då kommer den där träningsvärken som gör så att man går som en hjulbent ko.


det bjöds på mat

Visst är det uppskattat att bli bjuden på middag. Nu fick jag smaka en helt otroligt god PAELLA. I bland så blir jag bortskämd av min underbara sambo. Han gillar att laga mat och det är jag mycket glad för. Eller som han brukar säga:- du har haft tur du!

Det blir tydligen en helg som går i spanskt teama. Ikväll blir det TAPAS på en restaurang på Sankt Eriksgatan - Sangria Tapasbar

Vad ska ni hitta på ikväll?





träning igen

Idag så trotsade jag förkylningen och tog mig till gymmet. Det var dags för min bodypump klass som vanligt varje lördag. Härligt med alla entusiastiska deltagare. Fullbokad klass som alltid, lördagar klockan 10 är en riktigt bra tid.

Det kändes helt okej i kroppen, orken var ju inte riktigt på plats men det blir väl så när man varit borta en längre tid. Jag fick minska lite på vikterna idag men jag kämpade på ändå ända in i mål.

Nästa vecka är det get inspired på worldclass i Vällingby. Det betyder FRI TRÄNING för alla så passa på att komma hit. Jag kör en teamklass i bodycombat på måndag 20.10 tillsammans med Stefan. Så ladda träningsglädjen och kom hit!

See ya!




brevbäraren kom med...

med min första tidning från min blivande prenumentation. Som alltid går man på massa reklam och olika erbjudande. Jag får i alla fall en löparjacka från CRAFT på köpet. - Hoppas den är fin!

Jag har inte hunnit läsa den än så jag längtar tills jag kommer hem idag, då ska jag lägga mig i sängen och lus läsa den.


min mormor...

... gjorde alltid varm choklad till mig när jag var liten och skulle sova över hos henne. Det var mycket godare än det man drack hemma (o`boy ni vet) Detta är gjort på mjölk, kakao och socker. Ikväll fick det hjälpa mot min frossa och det nypressade glaset apelinsjuice från helt otroligt goda apelsiner får hjälpa mot förkylnimgen.

Det blev ingen träning för mig ikväll. Jag orkar inte och jag känner mig mer förkyld nu än i morse. Åh kan det sluta upp med att vara så kallt. Tjocksockor och varma velourbyxor hjälper tydligen inte idag...





Nej inte igen...

Vaknar upp med förkylning idag. Jag kände redan igår att det var pågång. Stannade hemma från träningen igår, men kanske borde jag tränat för att slippa bli sjuk. Jag har antagligen slarvat med vila och sömn så nu säger kroppen ifrån. Mycket bollar i luften som stressar magen. Typiskt jag vill köra pump på lördag. Vad tror ni, vila nu dessas dagar eller lite lättare träning? Kanske kan man svettas ut skiten ;)

fullt ös medvetslös

Hjälp vilken fart det var på passet igår. Jag var faktiskt ganska nervös precis innan jag skulle in och köra. Det var 23 personer på passet så det var nästan fullt. Massor av helt nya deltagare som aldrig kört bodycombat innan. Vilket var jätteskoj! Flera stycken av dem kom fram till mig efter passet och tyckte det hade varit superkul och att jag skötte mig riktigt bra. Det syntes tydligen att jag hade riktigt kul och att jag var på helt rätt plats, så skoj att höra. Men vad jobbigt det är att instruera i. Passet är grymt tufft plus att man kan inte hålla tillbaka för att spara krafter. Sedan ska man prata, tjoa och peppa alla.  

GO GO GOO BODYCOMBAT!

nya fina

Har fått mig ett par riktigt fina träningshandskar av min vän Äggi. Lätta, praktiska och i skinn. Nu kommer jag att lyfta tunga vikter på bodypumpen, det är jag helt säker på. *ler*


träningsplanering v.2

NY VECKA, NYA TAG! Känner ett stort sug efter löpträning i skogen men då menar jag inte i 18 minus grader utan 18 plusgrader och lite halvt som halvt soligt väder. - VÅREN, NÄR KOMMER DU? 

MÅNDAG - BODYCOMBAT

TISDAG - STYRKETRÄNING

ONSDAG - STYRKETRÄNING 

TORSDAG - ???? 

FREDAG - VILA 

LÖRDAG - BODYPUMP + KONDITIONSTRÄNING 30 MIN

SÖNDAG - POWERWALK 60 MIN (i naturen)

Sedan blir det förberedelse inför mina klasser, övning här hemma i vardagsrummet. Allt för att komma förberedd. Det är mer jobb som ligger bakom jobbet som instruktör än vad man kan tro.

snart dags

Jag har varit på gymmet idag för att öva igenom min BODYCOMBAT. Det är premiär pass för mig i morgon klockan 20.10. Det känns faktiskt bra, det är en låt som jag måste ta en kik på så att den verkligen sitter. Hoppas det kommer mycket folk imorgon, combaten har varit väldigt populär som nyhet nu på anläggningen. Dock är det ganska svårt med så här sena klasser med att få folk att komma. Jag måste alltså bli den GRYMMASTE INSTRUKTÖREN i combat så alla vill komma på min klass :)

Sedan fick det bli en avslappnande stund i solariet. Känns som man vill ha lite lyster i den blekfisiga hyn. Man kan ju i alla fall göra ett försök att sluta se död ut. Jag brukar inte sola så en gång kommer väl inte göra någon skillnad men det är ju varmt och skönt.


grym inspiratör

Trots en heldags utbildning med teori och 3 spinningklasser kändes kroppen pigg. Vi hade en helt otrolig inspiratör i form av MATTHEW GRIFFITHS som verkligen plockade fram känsla i sina klasser. Duktig och inspirerande med mycket kunskap. Nu har jag lärt mig mer om systemet activio och framförallt hur min puls är. Jag fick svart på vitt gällande hur konditionen är. Jag kommer snabbt tillbaka i låg puls men min puls ligger högt tycker jag. Det är väl bara att öka upp konditionsträningen några steg :) Intressant hur allt styrs med andning och hur man mentalt lägger upp sin cykeltur. Vilka zoner ( % av sin maxpuls) man sträver efter och hur man gör för att snabbt komma tillbaka till lägre puls. Klasserna går fort för man vill ju följa sin pulsklocka hela tid så man tänker inte på hur lång tid man cyklar. Får ni chansen att köra en spinningklass för Matthew så gör det, han bor i Göteborg men brukar vara på olika konvent runt om i landet. MER ACTIVIO åt folket!

Fredag den 8 jan

Sitter redan på tunnelbanan in mot centralen. Slutstation: huddinge. Känner mig pigg trots den tidiga morgon, att gå upp 05.15 är egentligen inte så skoj som det kanske verkar :). Fortsatt kallt ute, jag klarar knappt av ljudet som blir när man går på iskall snö. Påminner om det hemska ljudet som blir när man råkar få gaffeln i porslinstallriken. Kroppen känns tung efter combat passen, lite träningsvärk här och var. Men som ni vet så är det ganska skönt med lite tunga muskler. I morgon är det utbildning i activio spinning, pulsbaserad träning. Måste börja ladda mentalt under dagen för just nu känns det måttligt intressant. Men jag vet ju att det kommer bli jätte skoj imorgon och mitt sug för spinning kommer skjuta i höjden. Ha en bra dag allesammans i kylan :)

min lilla onda häl

I över en vecka nu har jag haft ont i min vänstra fot. Mestadels har jag ont under hälen, ibland en bit upp runt "knölen" Kan jag har drabbats av hälsporre??? Vissa saker stämmer överens med vad jag har läst om. Hoppas i alla fall att det går över snart. Det är nästan som jag lärt mig leva med det onda nu, jag tränar på precis som vanligt, jobbar precis som vanligt. Orkar inte tänka på det mer...

teamklass BC

Här är lite bilder från min teamklass med Nima.

- Passet gick bra och det kändes som det sitter. Jag har kommit på att det är väldigt jobbigt att instruera i det. Jag kan inte hålla tillbaka utan kör fullt hela tiden. Fast det är väl så det ska vara. KUL HADE VI I ALLA FALL! 



Det blev 2 stycken BC-klasser denna dag så soffan var väldigt uppskattad på kvällen. Skönt att veta att man gjort sitt och att det är okej att bara slappa.

NERVÖS OCH MAGPIRR

Har precis ätit en stor frukost och nu sitter jag i soffan och har på BODYCOMBAT DVD:n. Går igenom det sista inför passet som nu börjar om exakt 2 timmar. Magen pirrar och lite svettig under armarna redan nu. Jag tycker ju att låtarna sitter men det är alltid lite scary att göra sånt som man inte har rutin på. MEN KUL DET BLIR DET :)

Jag kör låt nr 2, 3, 9 och 10 resten kör Nima. Så det kommer bli en blandning av release 40 och 42 eftersom vi är på olika kvartaler. WISH ME LUCK!

Ny kategori

Så nu finns det snart ingen återvändo. Nu har jag skapat en ny flik, "MIN FORMKOLL" Här kommer jag inom kort lägga upp lite FORMKOLL på mig själv. Vikt, mått mm, jag ska hitta en våg och ett måttband.

Det här är för min egna motivations skull och för att lära känna min kropp. Vad den mår bra av osv.  Min vikt kommer jag inte titta överdrivet mycket på. Jag har tidigare haft tillgång till en våg där man ser fettprocent, muskelmassa mm. Tyvärr är den nu 35 mil ifrån mig så jag ska se om jag hittar en sådan våg lite närmare.

Så snart får jag min dom, kul att mäta sig efter julledigheten :)
- NOT!

snabbmat

Hungrig som attan när jag kom från jobbet så det fick bli något snabbt och lättlagat. OMELETT MED KRÄFTSTJÄRTAR & DILL. Så här gör man: Ugnen värms till 200 grader. 3 dl mjölk som du kokar upp, låt svalna. Vispa samman 4 ägg, 1 krm vitpeppar och så mjölken. Häll i en smord form. In i ugnen 20 min. Strö sedan över kräftstjärtar och dil. KLART!


I like effektivitet!

Hur tidigt gick jag upp idag egentligen??? Har ätit frukost, duschat, klätt på mig, sminkat mig. Jag har till och med hunnit diska upp gårdagens middagsporslin mm och ändå har jag tid att sitta att surfa innan jag går till jobbet. Känns väldigt skönt i själen att lämna ett städat hem när man går i väg. Tänka sig vad lite disk i diskhon får det att kännas stökigt...

Nu väntar en dags jobb, hoppas att allt faller på plats och går smidigt. Min motivation innan ledighet är väl måttlig, även om jag bara kommer vara ledig en dag. Fast en kaffe när man kommer till jobbet brukar lösa det mesta.

Idag blir det hemmaträning för tills imorgon ska combatklassen sitta som en smäck. Dock känns det som jag har missat något viktigt som ska göras men jag kan inte komma på vad det kan vara. Känner mig sådär allmänt småstressad och har svårt att sitta still.

Vad ska ni hitta på för skoj i morgon om ni är lediga precis som jag?


träningshysteri på gymmet

Nu börjas det igen. Januarimånad det är då alla ska börja träna. Skönt att viljan och suget finns där hos så många. men snälla snälla överdriv nu inte er träning. Det kommer bara bli pannkaka av allt ihop. BÖRJA I LAGOM FART, 1-2 pass i veckan för att sedan utöka om det är det du vill.

För min del blev det BODYPUMP i kväll. Det var nästa att jag inte fick någon plats men i sista stund var det någon som avbokade. - Tack för den :) Vi instruktörer få bara ta en plats om det inte är fullbokat och sannolikheten är väldigt liten denna tiden på året. Så det här kommer att betyda att mina deltagare på mina pass kommer få se en helt otränad Sara som pustar och nästa kräks av trötthet *hehe

Det här blir min träningsvecka:

måndag - bodypump

tisdag - HEMMATRÄNING i form av bodycombat i vardagsrummet ( inga platser på gymmet att tillgå)

onsdag - 2 pass BODYCOMBAT
- jag kommer vara helt slut, men så skönt när det gör ont!

torsdag - STYRKETRÄNING (KANSKE) 

fredag - vilodag

lördag - SPINNINGUTBILDNING 8TIMMAR
( säkert minst 3 pass, rumpan kommer bli skinnflådd)

söndag - BODYCOMBAT ( håller min första klass på måndag, så här ska det övas och övas )


snart dags

Nu är det inte många dagar kvar tills min bodycombat premiär. På onsdag blir det att teama så då blir det 3 låtar som jag ska köra tillsammans med Nima. Nästa vecka smäller det på egen hand. Måndag klockan 20.10.

Jag matchar visst vår nya aerobicsal på gymmet :)
Vi håller på att få nyrenoverat på min anläggning, kommer bli så fint!


sömn, - onödigt eller nödvändigt?

Jag och min sambo hade igår som så många andra gånger en diskussion om sömn. Vi är väldigt olika han och jag när det gäller hur mycket vi sover. Enligt mig så sover han alldeles för lite och har inga bra sovrutiner WHAT SO EVER. Han säger att det är ingen idé att gå och sova om man inte är trött. - Nja det kan väl hända, men vet man att man ska upp tidigt för att sedan jobba en heldag så måste man ju sova. Då får man väl tvinga sig att komma i säng i en vettigt tid. Eller?

Som tex i natt, Jag vaknar 04.15 och vem sitter uppe framför tv:n och datorn? - Jo sambon! Jag kommer snart och lägger mig säger han, jag är inte trött. Jag tror det blev runt 6 som han somnade. Så här är det i stort sett varje natt. Jag väcker honom tidigt varje morgon ( elakt kanske, men han får frukosten serverad ) eftersom han ändå alltid säger att han inte behöver sömnen. Att jag är en liten mes som alltid sover. Men jag vill gärna ha 7 timmars sömn i alla fall om jag ska jobba. Jag ser ingen anledning till att sitta upp hela nätterna. Är man trött så är man. Jag går ofta upp mellan 8.30-10.00 när jag är ledig så jag sover aldrig länge eftersom jag inte vill missa hela dagen. Även om jag varit uppe halva natten så vill jag komma upp tidigt. Han däremot kan sova till klockan 15 om jag inte väcker honom.

Tränar man så mycket som vi gör så behövs sömnen som återhämtning och för att resultaten ska komma. Han får säga vad han vill men jag tänker fortsätta sova .



planera inför DIN träning

Ät förnuftigt innan din träning och planera din kost för att uppnå fin fina resultat... 

5-6 timmar före träningen
Ät ett huvudmål med fullkorn, magert kött och frukt eller ett mål med fullkorn, grova grönsaker och mejeriprodukter. Det sätter nämligen i gång din matsmältning så att du får fart på systemet innan du ska träna. Kom ihåg att dricka ett par glas vatten till.

2–3 timmar före träningen
Ät en mindre måltid, som du hinner smälta innan du börjar röra dig. Ett mycket bra förslag är 1–2 bitar frukt samt 1 skiva grovt bröd med pålägg. Välj antingen magert köttpålägg, mager ost eller ett tunt lager smör och sylt. Kom ihåg att dricka ett glas vatten till.

15–30 minuter före träningen

Gå på toaletten och se till att du tömmer tarmen.

Direkt efter träningen
Ät ett närande återhämtningsmål: 1–2 skivor bröd med magert pålägg, en portion havregryn med mjölk, en skål yoghurt eller filmjölk med fiberflingor eller müsli eller någon annan kombination av kolhydrater och proteiner.

1-2 timmar efter träningen
Ät ett huvudmål med fullkorn och fisk eller kött och grova grönsaker, så att dina reserver fylls på ordentligt.


fyndat på hemköp

FYNDAT NYTTIGHETER: 2st avokado för 5 kr ( jag handlade 10 st )
Mango 2 st 10 kr och annanas 19 kr st. Så nu blir det fruktkalas :)




nyttigare risotto

Jag hittade det här receptet på risotto. Jag älskar risotto men det är ju inte speciellt nyttigt. Den här varianten innehåller mer protein, mer kostfibrer, mer fett men färre kolhydrater. Ungefär 120 kcal mindre än i en vanlig risotto




1 person
1 liten lök
2 vitöksklyftor
50 gram grön squash
En kvarts fänkål
1 tsk olivolja
40 gram risottoris
½ dl vitt vin
Ca 2 dl grönsaksbuljong
75 gram färsk spenat
50 gram gröna ärter
30 gram hyvlad färsk parmesanost

Tillagning
Skala och hacka löken, vitlöken, skölj och hacka squashen och fänkålen. Stek grönsakerna försiktigt i 5 minuter i oljan. 

Tillsätt risottoriset. Efter cirka 1 minut tillsätter du vinet. När det är nästan bortångat tillsätter du den kokande buljongen (cirka 1 dl i taget var femte minut) tills riset är mjukt. Risotton ska vara lätt krämig och inte för fast – det tar cirka 20–25 minuter för riset att suga upp vätskan (läs på paketet).

Skölj sedan spenaten och blanda ner den och ärterna i risotton, cirka 1 minut innan den är färdigkokt. Riv över parmesanost vid servering.


rosiga små kinder



Ut i friska luften och laddar energi inför en kväll bestående av tvätt. Anton och jag var nästan ute 1,5 timme. Kinderna domnade bort och vi var sådär härligt rosiga som barn brukar vara efter en heldag i pulkabacken. Skönt med långpromenad i den vackra naturen.

Nu väntar en kväll i TVSOFFAN samt småturer till tvättstugan som ligger i grannhuset. Massa tända ljus och nu ska det bli en varmkopp tea så man tinar upp mellan springturerna.

snabbt upp ur sängen

Det känndes lika bra att stiga upp när jag vaknade nu vid tiotiden. Jag hade lätt kunnat sova några timmar till. Dagen kommer kännas mycket längre och förhoppningsvis kommer jag att göra något idag och inte bara gå runt i pyjamas. Just nu har jag tagit med mig mitt täcke till TV-SOFFAN och ligger nu här och KOLLAR. Så det kanske inte räknas att jag STIGIT UPP? 

Härlig kväll igår, hemma i lugnet med god mat och bästa sällskapet. Dock kommer nog sällskapet sova precis hela dagen eftersom han gick och la sig i morse för inte så många timmar sedan.

VÄLKOMMEN TJUGOHUNDRATIO!

RSS 2.0