Morgondoft av smultron

Klockan ringer 06.00. Jag letar upp mina löparkläder med grusiga ögon, ett glas vatten innan jag ger mig ut denna underbara morgon. Kanske är det bara inbildning men jag tycker mig känna doften av smultron när jag ensam springer i parken. I all min hast och iver av att äntligen få träna igen efter en envis förkylning och orkeslöshet glömmer jag min mp3 spelare. Musiken av fågelkvitter lyfter mig fram denna underbara sommarmorgon, är det inte härligt så säg!


Tågstrul på måndagmorgon

img_0140 (MMS)

På väg till Eskilstuna för att jobba och självklart går det inte smärtfritt att resa med sj. Inställt tåg och nu får jag så snällt åka ett som går 30 min senare. Jag passar på att läsa en ny träningstiding som jag helt missat. Det är Blossom som har gett sig in i tidningsbranchen. Än så länge känns tidningen bra och välgjord, mycket intressant att läsa om.


ingen träning för mig!

Nu är det min tur att vara hängig och förkyld. Idag har jag varit helt slut både i kroppen och i sinnet. Tur att man kan kompa ut från jobbet ibland när det behövs. Soffan och jag var bästa vänner och jag sov nog nästan en timme. Ingen träning iidag men imorgon blir det vare sig jag vill eller inte. Så är livet som instruktör, det är inte alltid man kan vara hemma från träningen...

Se hela bilden


Mitt sommargodis!

img_0138 (MMS)

Jag älskar bigarråer. Just nu sitter jag och mumsar i mig dessa på min stekheta balkong.


Tiden räcker inte till!

img_0135 (MMS)

Just nu känns det som det är fullt upp. Sitta vid datorn har inte varit prioritet. Igår var det sommarfest med jobbet. Det var vin, snittar och musik quiz till en början. Sedan åkte vi med båt till boule&berså för en kväll med boulespel och middag. Hur trevligt som helst. Trots att jag inte vann, jag är en riktig tävlingsmänniska ska tilläggas. Hemma i säng var jag när klockan nästan var tolv. Nu är jag på väg mot nya äventyr med siktet innställt på Bromma flygplats. Jag kommer senare landa i Ängelholm för en lång arbetsdag på väla köpcenter.


lördags cravings!

Vaknar super duper tidigt trots en ganska sen natt i går. Var ute med sötaste Fanny och några tjejpolare och åt en middag, tog ett par glas vin och hade det mysigt. Jag är ensam hemma och har varit sedan i torsdags, så ett par dagar utan Anton och det känns som en evighet. Kanske hade jag sovit bättre i natt om han legat brevid mig.

Vaknar av att solen lyser och det gör mig alltid pigg. Jag är alltid hungrig på morgonen så fort jag vaknar och just nu vet jag att det inte finns något gott i kylen alls. Jag som gärna hade frossat i massa god frukt. Är inte frukt det godaste som finns? Särskillt nu på sommaren , det känns som det är det enda jag behöver...

 

detta borde alltid finnas i kylen, inget sug efter godis när detta finns hemma!


fixa fina rumpan

Jag körde body pump i tisdags och torsdags. Jag har fortfarande träningsvärk i rumpan, den kan till och med ha lyft sig ett par centimeter... *ler* Har ni testat nya BP-passet? Gör det! Utfallen är så tunga och man känner hur rumpan får jobba. I vissa lägen gör det så ont att jag inte vet vart jag ska ta vägen.
 Eller är det bara jag som är klen!


Mina bästa övningar är : utfall, raka marklyft och knäböj. Kör med tunga vikter så att du hittar musklerna ordentligt. -Tjejer, vi kan köra tyngre än vad vi tror! Fokusera på vad det känns någonstans och att det känns. Om inte tekniken sitter så uteblir ju även resultaten.




träning som inte känns som träning!

Det blev en cykeltur igår kväll tillsammans med Anton. Det är riktigt härligt att få komma ut i friska luften när man jobbat inne en hel dag. Just här trampar jag på lätt men det fanns väldigt många backar som jag fick slita mig uppför. Inga växlar på cykeln så den passar bäst på raksträckor och nedförsbackar. Jag är bra på att rulla, rullar ikapp de flesta faktiskt...




utsikt från cykelvägen i hässelby

trist, tråkigt och blää

Nu har jag matinspiration NOLL! Jag vill inte äta mat, jag vill inte laga mat och jag vill heller inte gå och handla mat. Nu är jag inne i någon svacka, kan jag inte bara få en kock som står här och fixar allt när jag kommer hem från jobbet. Frukt är det enda som jag är sugen på och det är väl på ett sätt bra. 

Mitt första steg till att få tillbaka matlust och matglädja är att plocka fram mina kokböcker...


Träningsplanering!

Har ni planerat er träningsvecka? Jag brukar vara duktig med att varje söndag planera upp veckans träning. Men nu är det andra veckan som jag inte har tagit tag i det. Jag saknar strukturen och det enkla som kommer av att sköta sin planering. Kanske är det brist på träningsenergi, särskillt när det gäller styrketräning. Jag har helt kommit av mig, skulle behöva en kompis som kan vara med och passa och motivera. Den träningen som verkar bli av är gruppträningen. Igår hade jag bodycombat klass och ikväll vickar jag för Maria på bodypumpen. Undra vad jag ska träna senare i veckan, kanske med brist på träningsenergi så får jag ta dagen som den kommer och vad jag känner för.


lördagen bjöd på...


Härligt att vakna upp och veta att det finns inga som helst måsten att göra. Eller att man ens behöver göra något om man inte vill. Lördagen bjöd på först lite morgonträning av den nya bodypump koreografin. Sedan ett besök till Erikshjälpen i Spånga för att fynda secondhand prylar. Jag hittade tre fotoramar, dock tror jag inte att jag ska behålla korsstygnsmotiven i. Sedan blev det storstädning här hemma och samtidigt kollade jag fotbolls VM.

Kvällen var lugn och precis perfekt. Tillsammans med Frida blev det hyrfilmer, ( somnade dock till slutet av film nr2) hemlagad wok och så mycket vattenmelon kroppen orkade. Trots att jag inte kom isäng förrän kl 02 så vaknar jag tidigt och nu känner jag hur kroppen längtar efter träning och gymmet öppnar kl 14 idag!



fredagsstatus

Regn, regn regn och regn... Vill dra täcket över huvudet och somna om! Fast det positiva är att det är fredag och jag har hela helgen oplanerad och kan göra precis vad jag känner för. Dock kommer det bli en del plugg av de nya koreografierna på både bodypump och bodycombat.


en dag närmare

Torsdagmorgon och det är en dag närmare ledighet. Helgen är snart här och min semster
är nu bara tre arbetsveckor och två dagar bort. - Jag längtar!
Lite småstress över saker som borde göras, borde styras upp men var är vardagen utan stress *ler*

Lite träningstorka än så länge denna veckan. Tränat två dagar än så länge och det blir utebliven träning även idag. Men veckan är ju inte slut än. Ikväll blir det middag efter jobbet med Frida och svärmor Monica som är på besök. Ska bli mysigt!

Hoppas ni får en fin fin dag för min dag kommer bli toppen!


Nästan att jag dog

Jag höll knappt på att ta mig ur sängen i morse. Ryggen var i stort sett helt orörlig och jag har vaknat flera gånger i natt och känt mig stel. Allt kommer efter min bodypump klass igår. Jag fick hoppa in för Maria som inte kunde. Jag var taggad till tänderna och körde riktigt hårt med både mig själv och mina deltagare. Jag ökade på biceps, utfall och sedan körde jag tungt på både knäböj och triceps. Jag gav allt och svetten bara sprutade. Det är så kul när alla kämpar tillsammans och jag berömde alla otroligt mycket under klassen. Jag fick riktigt bra feedback efter passet och jag kända att alla hade roligt. Det är sådana stunder som gör att jag älskar mitt jobb som instruktör...


Sol vs träning!

Igår var det combat som alltid på måndagskvällar. Nu är jag mellan två pass eller egentligen fyra pass. Det är både bodypump och bodycombat plus nya releaser in dessa pass som ska läras in. Igår gjorde jag ett värdelöst jobb som instruktör, huvudet går runt runt och koreografinerna blandas med varandra. Jag straffade mig med tio armhävningar efter klassen för mina deltagare. -De skrattade... I söndags uteblev träningen och det kändes i kroppen igår. Jag prioriterade solen på en filt ute i gräset. Visst dåligt för samvetet kanske men jävligt gött ändå... På sommaren ser jag inte träningen som den viktigaste delen utan låter känslan styra. Hur gör ni? Är ni alltid lika fokuserade och målmedvetna?


Söndagskyx! ...

img_0097 (MMS)

Igår var jag på min SPA behandling. Självklart kommer jag hem med en ny produkt till mig själv. Lermask/peeling till ansiktet. Detta ska göras två gånger i veckan och sedan ska min hy stråla... Det var i alla fall underbart skönt och varför unnar man sig inte detta oftare???


Ta vara på sommarvädret!

img_0095 (MMS)

Lördagmorgon, bikini, sol, parken, iPhone och bodycombat/ bodypump


Lyxiga helg!

Det börjar att jag är ledig från jobbet idag vilket har känts underbart lyxigt. Sedan har jag träffat min underbara vän Fanny på en trevlig lunch på Kungsholmen. Nu kommer jag direkt från lyx hos min frisör där jag spenderat tre timmar. Fått nyslingat hår, klippning, huvudmassage och en kopp te. Nu ska jag iväg på dejt med min sambo. Restaurangbesök med förhoppningsvis god mat och god dryck. Om inte det vore nog så har jag bokat in mig på spa behandling på söndag där jag kommer få en aromainpackning på Axelssons spa i gallerian. Undra om morgondagen också kommer bjuda på en massa lyx ???


Pigg och fräsch.

Pigg och fräsch. Känner mig på topp idag, gårdagkvällens bodypump pass gjorde kroppen pigg efter en tung dag på jobbet. Dock så kändes alla benövningar otroligt mycket eftersom jag körde ett benpass i gymmet kvällen innan dess. Men skönt när benen känns fasta och muskulösa.


längtar längtar längtar

Nu är jag bokad till årets super saturday som går av stapeln 4:e september. Det var en grym upplevelse förra året. Ganska häftigt att delta på en klass med över 900 personer...

Ska du dit?


Nöjd med träningsvärk.

Nöjd med träningsvärk. Igår blev det styrketräning. Ben, biceps, rygg och mage. Tyvärr hann jag inte köra ett spinning pass så jag fick koncentrera mig på styrketräningen istället. Nu börjar den härliga träningsvärken komma, jag känner i sidan av magen (kärlekshandtagen) Sedan startade jag combatdvd:n hemma och fick suget att börja instruera det nya grymma passet. Så det ända som är kvar är timmar av övande av koreografin.


Veckan har börjat

Då är första träningsdagen avklarad. Igår var det bodycombat som stod på schemat. Hjälp vad vi körde, jag kände blodsmak i munnen. Trots att jag var riktigt måndagstrött så lyckades jag skrapa ihop en massa energi.

Veckans träning:
måndag - bodycombat
tisdag - styrketräning + spinning 60 min
torsdag - bodypump
söndag - styrketräning

Nu är det sommarschema på gymmet och det betyder inga klasser på lördagar för min del och det ska jag fira med att inte träna *ler*


RSS 2.0