nyttigare risotto

Jag hittade det här receptet på risotto. Jag älskar risotto men det är ju inte speciellt nyttigt. Den här varianten innehåller mer protein, mer kostfibrer, mer fett men färre kolhydrater. Ungefär 120 kcal mindre än i en vanlig risotto




1 person
1 liten lök
2 vitöksklyftor
50 gram grön squash
En kvarts fänkål
1 tsk olivolja
40 gram risottoris
½ dl vitt vin
Ca 2 dl grönsaksbuljong
75 gram färsk spenat
50 gram gröna ärter
30 gram hyvlad färsk parmesanost

Tillagning
Skala och hacka löken, vitlöken, skölj och hacka squashen och fänkålen. Stek grönsakerna försiktigt i 5 minuter i oljan. 

Tillsätt risottoriset. Efter cirka 1 minut tillsätter du vinet. När det är nästan bortångat tillsätter du den kokande buljongen (cirka 1 dl i taget var femte minut) tills riset är mjukt. Risotton ska vara lätt krämig och inte för fast – det tar cirka 20–25 minuter för riset att suga upp vätskan (läs på paketet).

Skölj sedan spenaten och blanda ner den och ärterna i risotton, cirka 1 minut innan den är färdigkokt. Riv över parmesanost vid servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0