nyttigare risotto

1 person
1 liten lök
2 vitöksklyftor
50 gram grön squash
En kvarts fänkål
1 tsk olivolja
40 gram risottoris
½ dl vitt vin
Ca 2 dl grönsaksbuljong
75 gram färsk spenat
50 gram gröna ärter
30 gram hyvlad färsk parmesanost
Tillagning
Skala och hacka löken, vitlöken, skölj och hacka squashen och fänkålen. Stek grönsakerna försiktigt i 5 minuter i oljan.
Tillsätt risottoriset. Efter cirka 1 minut tillsätter du vinet. När det är nästan bortångat tillsätter du den kokande buljongen (cirka 1 dl i taget var femte minut) tills riset är mjukt. Risotton ska vara lätt krämig och inte för fast – det tar cirka 20–25 minuter för riset att suga upp vätskan (läs på paketet).
Skölj sedan spenaten och blanda ner den och ärterna i risotton, cirka 1 minut innan den är färdigkokt. Riv över parmesanost vid servering.